ro ru en  
Istoricul FDMEM

Federaţia Dansului Modern şi de Estradă din Moldova (FDMEM) este o organizaţie obştească, deschisă în octombrie 2002. Ca scop de bază în lucrul organizaţiei este dezvoltarea şi promovarea dansului modern şi de estradă la nivel profesional şi de amatori în Republica Moldova, cît şi instruirea şi ridicarea nivelului profesional al conducătorilor, antrenorilor, dansatorilor şi colectivelor de dans modern şi de estradă.

Dansul modern include în sine următoarele direcţii de dans:
 - Dans scenic: dance-show, fantasy, modern, balet, acrobaţia, pantomima, dans popular-etnic, dans de estradă, jazz, step etc.
 - Dans de stradă: hip-hop, disco, funky, tehno, electric-boogie, break-dance, disco-show, disco-freestyle etc.
 - Dansuri de perechi: merenga, salsa, mamba, tangou argentinian, swing, disco-hustle, disco-fox etc.

Pentru atingerea scopurilor sale FDMEM propune:
· Atragerea populaţiei, în primul rînd a copiilor şi tineretului, la studierea şi dezvoltarea dansului modern şi de estradă, ca formă a petrecerii timpului liber;
· Înstituirea relaţiilor de creaţie, de lucru şi de parteneriat cu organizaţiile profesionale şi de amatori, colectivele de dans, antrenori, arbitri, dansatori în Republica Moldova, la fel şi după hotarele ei;
· Relaţiile de conlucrare între FDMEM şi colective, dansatori etc.
· Schimb de informaţie între colective în domeniul dansului modern şi de estradă;
· Crearea atelierelor de creaţie pentru studierea curenţilor noi în dans modern şi de estradă (hip-hop, disco, disco-show, break-dance, electric-boogie, dance-show etc.);
· Organizarea şi petrecerea concursurilor, festivalurilor în domeniul dansurilor modern şi de estradă;
· Organizarea plecărilor colectivelor la concursuri şi festivaluri de dans modern şi de estradă în afara hotarelor Republicii Moldova.

Pînă în prezent FDMEM a petrecut multe concursuri pe teritoriul Republicii Moldova. La fel membrii FDMEM au participat la diverse concursuri internaţionale după hotarele RM.

Din anul 2005 FDMEM este membru a organizaţiei internaţionale de dans modern şi de estradă International Dance Federation (IDF) cu sediul în Italia. IDF este o organizaţie neguvernamentală, care are ca scop dezvoltarea şi ridicarea nivelului dansatorilor, conducătorilor, arbitrilor şi în general a colectivelor de dans modern şi de estradă din întreaga lume. La moment IDF are în interiorul său 28 ţări membre. FDMEM a participat la şase din Campionatele Mondiale, organizate de IDF în Ungaria (2005), Croaţia (2008), Spania (2009), Ungaria (2010), Italia (2011), Marea Britanie (2012), de la care membrii echipei s-au întors cu cupe şi medalii. În anul 2010 sportivii FDMEM s-au clasat pe locul IV în lume după numărul de cupe, obţinute la Campionatul Mondial.
În viitor FDMEM are ca scop dezvoltarea şi promovarea aceloraşi valori culturale, şi anume a dansului modern şi de estradă la nivel profesional şi de amatori. Instruirea şi ridicarea nivelului profesional al conducătorilor, antrenorilor, dansatorilor şi colectivelor de dans modern şi de estradă, cît şi atragerea a cît mai multor copii şi tineri din mai multe colective de dans modern şi de estradă din toată Republica Moldova în petrecerea sănătoasă a timpului liber este şi va fi o prioritate în lucrul calitativ, efectuat de FDMEM atît pînâ în prezent, cît şi în viitor.

„Treci pragul sălii de dans şi vei fi modern, sănătos, şi frumos” este deviza noastră. De aceea muncim pentru copii, pentru tineret şi pentru întreaga societate.
 

Promo

 

Promo

 

 

Calendarul competiţiilor

LuMaMeJoViSiDu
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Căutare

Loading
 
Toate drepturile rezervate. Elaborat de MoldData